NAŠE Reference

Izkušnje

Imamo 16 let izkušenj v poučevanju tanga, organizaciji plesnih večerov - milong, sodelovanja z najboljšimi argentinskimi učitelji.

Rezultati

Ponosni smo, da je velika večina tistih, ki plešejo družabni tango v Ljubljani, naših učencev. Naši učenci se udobno počutijo na katerikoli dobri milongi na svetu. V šoli imamo prijetno in živo družabno sceno. Slovenski tango smo naredili mednarodno prepoznaven.

Mednarodni festival

Od 2005. organiziramo velik Mednarodni tango festival, ki je v širši regiji vzpodbujal nastanek in razvoj tango skupnosti. Letos praznujemo jubilejno 10. obletnico - konec novembra spet vabimo v Ljubljano stotine strastnih tangerjev iz vse Evrope, na 4-dnevna prireditev, ko v Sloveniji nastopajo in učijo najbolj priznani (argentinski) plesni pari, tango pa vrtijo ugledni mednarodni DJi.

Učitelji

V naši šoli in organizaciji so v Ljubljani učili največji tango zvezdniki: Pablo Veron, Mariano Chicho Frumboli, Sebastian Arce, Osvaldo Zotto, Osvaldo Cartery, Javier Rodriguez, Leandro Palou in zvezdnice: Juana Sepulveda, Mariana Montes, Andrea Misse, Coca Cartery, Graciela Gonzales, Lorena Ermocida in mnogi drugi.

Lokacije

imamo lasten, prostoren, prijeten tango studio. Pred njim smo zgradili evropsko slavni Tango bar na Šmartinski; še prej smo zasejali tango pod Kinoteko, v Jenku na Petkovškovem nabrežju, v Kavarni Evropa, v Kavarni Union.

Dogodki

Tango živimo, zato je večina našega dela namenjenega (že) plešočim. Za ostale smo izvedli največje tango dogodke v Sloveniji: V Gallusovi dvornani Cankarjevega doma smo 2007. izvedli predstavo Tango y amor v lastni produkciji; v isti dvorani in koprodukciji s CD smo 2008. pet večerov zapored gostili predstavo O tango. V Križankah smo sodelovali pri koncertu Gotan Project.


Rast

Učitelji se redno se izobražujemo, vsako leto opravimo na desetine ur strokovnih izobraževanj v tujini - pa tudi doma, ko gostimo v šoli vrhunske argentinske učitelje.

Prijava